Lid worden

Lid worden van MEERGGZ

Samen werken aan een toekomstbestendige en toegankelijke ggz.

Draag ook bij aan onze missie en wordt onderdeel van een groep ondernemende en innovatieve ggz-instellingen. Draag ook bij aan onze missie en wordt onderdeel van een groep ondernemende en innovatieve ggz-instellingen. Bijna alle leden van MEERGGZ zijn in de kern een ambulante ggz-instelling. We staan ervoor open om in gesprek te gaan met ggz-instellingen die geen ambulante zorg verlenen. We zoeken daarbij naar de overeenkomstige visie, kernwaarden en steun voor onze speerpunten.

Bij MEERGGZ kennen we twee vormen van lidmaatschap. Het reguliere lidmaatschap en het informatieve lidmaatschap. Het verschil tussen beiden is gebaseerd op  de omzet. Dit doen we om er voor te zorgen dat de slagkracht van MEERGGZ behouden blijft. De structuur van MEERGGZ zorgt ervoor dat besluiten snel genomen kunnen worden en er direct kan worden ingespeeld op relevante vraagstukken.

Bij het reguliere lidmaatschap met stemrecht kunnen ggz-instellingen toetreden met een omzet vanaf €3 miljoen. Het informatie-lidmaatschap is toegankelijk voor leden met een omzet tot €3 miljoen.

Omdat MEERGGZ een vereniging is werken we met een contributietabel die elk jaar in de ledenvergadering is vastgesteld.

Stappenplan

Stap voor stap lid worden

Stap 1

Maak eerst je interesse kenbaar maken bij het MEERGGZ bureau en ontvang de informatie over MEERGGZ, zoals de contributietabel.

Stap 2

Hierna ga je in gesprek met een of twee bestuursleden. Samen bespreken we of de wensen met betrekking tot het lidmaatschap aansluiten bij wat MEERGGZ kan bieden en of er steun is voor de speerpunten . Ook bekijken we of je voldoet aan de randvoorwaarden om lid te worden.

Stap 3

Zijn we aan beide kanten enthousiast en hebben we een positief gevoel bij het lidmaatschap? Dan kun je als ggz-instelling lid worden.